ПИВО
Смаки пива
Про смаки, як прийнято говорити, не сперечаються. Але ми в «Море пива» точно знаємо, що навіть якщо ви досвідчений пивоман, «розпещений» різноманітністю, ми все одно можемо запропонувати правильний сорт, який задовольнить вас на всі 100%. Дивіться наш каталог, читайте, вибирайте, а якщо сумніваєтеся, наші продавці та консультанти завжди із задоволенням допоможуть і направлять вас на шлях істинний.
Несмачне або смачне пиво? Як розібратися в стилях і відтінках
Досить часто, навіть якщо людині дуже сподобалося пиво, важко описати свої враження словами. «Смачно!» - каже дегустатор. Але ж це саме «смачно» у кожного своє, а як тоді порадити те чи інше пиво комусь іншому? Треба ж якось пояснити перед покупкою, що на людину чекає. Отже, ось найчастіші смаки пива:
-
Алкоголь (зокрема, бурбон і віскі). Алкогольний смак добре відчувається в міцному пиві, яке спеціально витримували в бочках від бурбона або віскі. Однак в більшості стилів такий яскраво виражений смак вважається небажаним.
-
Гіркота. Гіркий смак, як правило, з'являється через використання хмелю, тому є характерним для більшості сортів. Однак гарна новина для любителів більш ніжного смаку: гіркота залежить від сорту хмелю і може бути не тільки різкою, але і досить м'якою. Настільки, що деякі її навіть не помітять.
-
Солод. Під таким смаком найчастіше мають на увазі цілу палітру, яка, в залежності від рецептури, може проявлятися відтінками цукру, хліба, карамелі і горіхів, а іноді навіть родзинок або інжиру. Солодовість зустрічається майже у всіх стилях, але в популярних сильно охмелених IPA, наприклад, вона майже непомітна.
-
Карамель. Такий смак зустрічається у солодових сортів. Це базова нота, але вона сильніше відчувається при використанні спеціального карамельного солоду.
-
Кава. Найчастіше зустрічається у портерів і стаутів. Іноді такий смак обумовлений тим, що при виготовленні дійсно додали трохи кави, але часто це всього лише завдяки темному солоду.
-
Спеції. Є такі стилі, які просто неможливо уявити без відтінків спецій: наприклад, різні варіації бельгійського пшеничного (суміш цедри і коріандру). Часто і густо зустрічається гвоздика (як правило, це просто відтінок, який дає поєднання пшеничного солоду і певних дріжджів). В цілому, використання спецій - відмінна можливість для пивоварів поекспериментувати.
-
Фрукти. Майже всі інгредієнти можуть надати пиву фруктові нотки (власне, тільки вода не може). Зокрема, завдяки якісному хмелю, ви можете відчути апельсин, ананас, грейпфрут, манго. А пшеничний солод надає, наприклад, присмак банана.
Де продається найсмачніше пиво в Києві
Якщо ви все ще не знаєте, де знайти смачне пиво, відповідь проста: в нашій мережі! «Море пива» і HOP HEY можуть запропонувати вам дуже смачне світле та темне пиво: як в пляшках, так і розливне. При цьому, що важливо, наше пиво дуже якісне і недороге. Доведеться сильно постаратися, щоб відшукати пиво смачніше, ніж в нашому магазині.