Пиво – ідеальний напій не тільки для самостійного вживання, а й як основний компонент в коктейлях. Звичайно, чи не найпопулярнішим коктейлем є славнозвісний Йорш. Але насправді пиво використовують в приготуванні багатьох класичних напоїв. В цій статті ми підібрали найсмачніші коктейлі з пивом та пропонуємо вам трохи розширити вашу барну карту.
Московський мул
Одним з найвідоміших напоїв з пінним називають «Московський мул». В його склад входять імбирний ель, горілка і лайм. Бармени кажуть, що краще смакує, якщо пити з мідної кружки. Початком виробнитства цього напою вважається 1941 рік. Саме тоді Московський мул почали готувати в барах Лос-Анджелеса та сусідніх штатах.
Інгредієнти:
- 45 мл горілки
- 120 мл імбирного пива
- 5 мл соку лайма і скибочки лайма
Приготування:
Для початку в келих треба покласти маленький шматок імбиру та додати невелику кількість льоду. Далі наливаємо 45 мл горілки, заповнюючи неї приблизно чверть стакан. Туди ж вичавити сік ½ лайма та залити келих імбирним пивом. Увесь напій перемішати барною ложкою та прикрасити скибочкою лайма.
Hangman's Blood
Це достатньо міцний коктейль, який поєднує в собі стаут та декілька видів спиртів. Вперше цей напій був описаний письменником Річардом Г'ю в одній з новел ще в 1929 році.
Інгредієнти:
- Бренді - 10 мл
- Світлий ром - 10 мл
- Джин - 10 мл
- Віскі - 10 мл
- Пиво Стаут - 250 мл
- Скибочка апельсину
Приготування:
Напій готується в змішувальному стакані, який попередньо треба охолодити за допомогою невеликої кількості льоду. Після охолодження змішуємо бренді, ром, віскі та джин. Міцні компоненти треба ретельно перемішати барною ложкою та перелити у склянку. Фінально необхідно долити 250 мл стауту в келих та прикрасити апельсином.
Pink Elephant
Це легкий напій, по смаку більш схожий на лимонад. Коктейль відноситься до розряду складних, а тому для приготування “Рожевого слона” треба дещо попрактикуватися.
Інгредієнти:
- Малиновий сироп - 30 мл
- Імбирний сироп - 30 мл
- Лимонний сік - 20 мл
- Пиво Лагер - 250 мл
- Шматок імбиру
Приготування:
Для приготування коктейлю знадобиться шейкер. В нього необхідно змішати усі компоненти, додати лід та збовтувати декілька секунд. Після цього треба акуратно процідити суміш за допомогою стрейнера та перелити в келих вже не додаючи лід. Для прикраси можна використати шматок імбиру, гілочку м’яти або ягоди.
Імбирно-цитрусовий ель
Один з найлегших та популярних напоїв, який дуже подобається шанувальникам пива. Завдяки присутності імбиру на перший погляд здаються, що коктейль має зігріваючий ефект.
Інгредієнти:
- 30 мл імбирного сиропу
- 70 мл свіжого апельсинового соку
- 400 мл світлого пива
Приготування:
Великий келих треба попередньо охолодити за допомогою невеликої кількості льоду. Після охолодження додати 30 мл імбирного сиропу, апельсиновий сік та добре перемішати. Останнім етапом є додавання 400 мл світлого пива. Для прикраси можна використати цедру апельсина.