Гуцульська крафтова пивоварня "Ципа" заснована у 2015 році в селі Кваси, що в Закарпатській області. Мальовнича природа, місцевий колорит і багатовіковий досвід карпатського пивоваріння надихають пивоварів на пошуки нових смаків. А якість гарантує німецьке обладнання від Braumeister.
Самі пивовари порівнюють своє крафтове пиво з соковитим свіжоприготованим стейком, що не йде ні в яке порівняння з напівфабрикатами від великих заводів. Приготування невеликими партіями дозволяє зберігати свободу вибору і дає простір для експериментів.
З чого складається "Ципа"
За всіма канонами, всі види крафтового пива варять виключно з натуральних інгредієнтів, з вмістом солоду не менше 50% в повному суслі. Інші добавки служать тільки для поліпшення або ускладнення смаку. Це може бути чорниця, ялинові гілочки або трави.
Солод, хміль і дріжджі переважно німецькі та чеські. Але ось акценти й джерельна вода - карпатські.
Дозрівання і ручна робота
Процес бродіння проходить в спеціальних чанах у формі яєць. Це і дало назву пивоварні, адже "Ципа" подібно пташеняті з'являється на світ з яйця.
Дозріває пиво в старовинному підвалі природним чином, без прискорення, не менше 30 діб (для деяких сортів цей термін продовжується до кількох місяців). Взагалі, в цій пивоварні дуже мало автоматизації, всю роботу роблять люди, так що це дійсно пиво ручної роботи.
Спробувати результат ви можете в магазинах Море Пива та HOP HEY або ж замовити доставку з morepiva.ua