Першу пивоварню в Умані збудували купці в кінці ХVIII століття. Щоб там варити традиційні чеські та баварські сорти "тільки для своїх". Потім пивоварня перейшла в руки Рад, і тільки в 1998 році вона стала приватним підприємством з теперішньою назвою - "Уманьпиво".
Завод отримав нове життя через 10 років після приватизації, після того як його власники вклали 1,5 млн євро в нове німецьке обладнання. Разом з обладнанням запросили і німецьких експертів. Ці фахівці беруть участь у процесі досі: кожні 3-4 місяці проводиться контроль відповідності технологічним нормам.
Пивовари з Німеччини не тільки проконтролювали процес оновлення, а й подарували "Уманьпиво" кілька унікальних рецептів пива. Один з них, "Вайсбург", став хітом нашої мережі. А УМАНЬСЬКЕ "Жигулівське" - це наша класика.
Не тільки за німецькі традиції пивоваріння та дотримання старовинних рецептів можна любити продукцію "Уманьпиво". Це єдиний в Україні пивзавод, у якого є:
- Власні поля ячменю і солодовня.
- Договір про постачання хмелю з Житомирської області.
- Унікальні пивні дріжджі.
- М'яка вода з власної артезіанської свердловини.
- Тільки 4 складових для всіх сортів - солод, хміль, дріжджі і вода.
Все пиво вариться з компонентів, вирощених на українських землях. Завдяки таким заводам, як уманський, розвивається аграрний сектор: аграрії поступово підтягуються до світових стандартів пивних культур. Кожна ідеальна формула вимагає тривалих експериментів, але такі виробники наближають момент, коли ми отримаємо пиво з усього українського, яке стане предметом нашої гордості.
І цей процес уже стартував: разом з німецькими партнерами було зварено пиво Cerveza de la Vida спеціально для експорту в Іспанію.