Пивовари з львівської "Правди" - це якраз ті хлопці, які вміють добре представитись. "Наша місія - дати людям можливість пити правдиве пиво. Ми віримо, що Львів гідний того, щоб його унікальний стиль впізнавали у всьому світі. І ми працюємо над створенням цього стилю ", - заявляють вони. І роблять!
Зараз про крафтове пиво "Правда" можна почути не тільки в Україні, але і в інших країнах, на інших континентах. А етикетки на пляшках передають світу меседжі від патріотів.
Хто варить "Правду"
У цій пивоварні на постійній основі працюють українці і один американець, Корі МакГіннес, ім'ям якого названий сорт. "Ватажок" - Юрій Заставний, а в його команді досвідчені майстри-бровари, бізнесмени і навіть футболіст. Також вони запрошують експертів з Бельгії та Чехії. Разом вони експериментують зі смаками та інгридієнтами. Ці хлопці дякий час єдині в Україні варили пиво з шишками свіжого хмелю, квітами бузини і з соняшником. А їх ель "Червоні очі" відзначений золотом Брюссельського пивного чемпіонату.
Мануфактурне пиво
Пиво від "Правди" його творці назвали мануфактурним, тому що виробляється воно порівняно невеликими партіями. Це дозволяє контролювати кожен етап виробництва, забезпечувати чистоту і чітку відповідність технологіям. Рішення про готовність кожної партії приймає пивовар, і тільки після дегустації.
Подвійна ферментація
Для розливу в пляшки пива, "Правда" чи не єдина в Україні використовує технологію подвійної ферментації. Після варіння пиво розливається в пляшки. Потім туди додають потроху цукру і дріжджів, так що пиво природним чином насичується вуглекислим газом - вдруге ферментуючись вже в закритій пляшці. В результаті таке пиво зберігається в пляшці від 6 місяців до року, залишаючись при цьому нефільтрованим і непастеризованим.
Від себе додамо, що це добротне, правильне, титуловане, зварене в Україні крафтове пиво купити ви можете і в Дніпрі, в магазинах Море Пива, і на сайті morepiva.ua.