Oud Beersel - це не просто пивоварня, це гезерія! Споконвічна бельгійська, де вже майже 150 років готують пиво в бочках, в підвалах з пилом і павуками. Отримане пиво має ім'я Гез, а на смак і зовнішнім виглядом можна порівняти з шампанським.
На деякий час пивоварня закривалася, не витримавши конкуренції з масовим пивом. Але у 2005 році пивовар Герт Крістіаніс повернув її до життя, прийнявши вдале рішення - не намагатися конкурувати з гігантами, а виробляти традиційне бельгійське пиво. Зараз Ламбік і гези від Oud Beersel готуються обмеженими партіями та дуже цінуються знавцями. А перший виробничий цех перетворили в музей, проводять там різні заходи й вчать нові покоління змішувати Ламбік.
Пиво чи вино?
Сорт Гез просто створений для тих, хто не може визначитися, що більше подобається - пиво або вино? Це бельгійське пиво, яке готується також як і шампанське, тільки з іншою основою. Замість винограду для Геза беруть пиво певного сорту, яке готується без додавання дріжджів, під назвою "ламбік".
Щоб отримати Гез, пивовари змішують молодий (термін бродіння до 6 міс.) і старий (термін бродіння до 3-х років) Ламбік, розливають в невеликі пляшки з увігнутим дном і корковою пробкою на дроті. Потім залишають ці пляшки на 2 роки бродити при температурі 10-15 градусів. Так створюється легке ігристе пиво з багатим фруктовим ароматом і практично непомітними солодовою і хмільною складовою.
Сорт, який варто спробувати
Framboise - це сорт-легенда. В цей Гез після змішування молодого і витриманого ламбіка додають свіжу малину. Ягоди надають пиву і навіть піні малиновий відтінок і неповторний аромат.
Знаходьте легенди світу пивоваріння в Море Пива і замовляйте з доставкою додому!