Опілля

Опілля

Різниця між першою писемною згадкою тернопільської броварні і Тернополя як такого не перевищує 10 років. Власник міста побудував пивоварню, як тільки добудував Тернопільський замок. Цей факт говорить про те, що в цьому місті пиво і люблять, і варять вже майже 5 століть.

Цікаві факти з історії пивоварні

На жаль, найперші пивоварні Тернополя не змогли "дожити" до наших часів, так як обслуговували вони лише окремі заклади. Залишився тільки один пивзавод, який почав свою діяльність з того, що встановив парову машину.

  • Першим власником цього підприємства була людина з промовистим ім'ям, Самсон Гольдберг. Згодом він передав завод дочці Амалії, чиє ім'я красувалося на етикетці.
  • Пиво від Гольдберг було одним з найдешевших у місті, тому мало великий попит серед "пацанів" тих часів.
  • До 50-х років ХХ століття все пиво на заводі готувалося, бродило і зберігалося в дерев'яних бочках.
  • Першими виробленими стилями були Bock, Marzen, Lezak, причому частина пива експортувалася за кордон.
  • Націоналізація сприятливо позначилася на виробництві: заміна дерев'яних бочок на металеві та автоматизація дозволили збільшити потужність до 350 тис. галл. на рік.
  • Лінія розливу в скляну пляшку з'явилася в кінці 60-х років разом з добудованим лагерним відділенням.
  • За радянських часів пивоварня офіційно називалася "Тернопільський пивзавод №1". І за потужністю була однією з передових в нашій країні.
  • Завод "Опілля" знаходиться в мальовничому місці - на березі озера в центральному парку.

Еволюція етикеток

"Опілля" зараз

В ХХI столітті завод перейшов до приватних компаній і порівняно знизив обороти. З іншого боку, це дозволило приділяти більшу увагу якості продукту. Продукцію пивоварні з Тернополя зараз можна знайти майже у всіх куточках України, в тому числі і в магазинах Море Пива.

Пиво Опілля «Корифей»
Немає в наявності
Міцність
4.2°
Гіркота
11 IBU
Щільність
11%
Опілля "Корифей" - абсолютно традиційне пиво, в якому є тільки солод, вода і хміль. Стриманий зерновий аромат з відтінками хмелю. Смак: чистий солодовий, помірна хмельова гіркота. Готується за класичною лагерною технологією, фільтрується і визріває в спеціальних підвалах зі стабільною температурою. Склад: вода, солод, хміль, дріжджі. Енергетична цінність на 100 г продукту: Ккал. 42 вуглеводи 4.6 білки 0 жири 0
Пиво Опілля «Біле»
Немає в наявності
Міцність
4°
Гіркота
14IBU
Щільність
11%
Опілля Біле - пшеничне пиво з вираженими солодовими нотами, відтінками прянощів, ненав'язливою цитрусовою кислинкою і легким фруктовим післясмаком. Добре поєднується з м'ясними стравами на грилі, м'ясними снеками, сирами, фруктовими та вершковими десертами.  Аромат: Пряні ноти, мало помітні цитрусові відтінки.  Смак: Аскорбінова кислинка, солодова солодкість з сахарними нотками. Післясмак: Небагатий післясмак з менш помітним пшеничним смаком.   Температура споживання: 8-10 ° C.  Склад: вода, солод, хміль, дріжджі, піктін.
Пиво Опілля «Княже»
Немає в наявності
"Княже" - темне благородне пиво з яскраво вираженим карамельним солодовим смаком, багатим ароматом і приємною хмільною гіркотою. Належить до класичних темних сортів пива. Пивоварня "Опілля" володіє підземеллям, де визріває пиво, а правильне дозрівання збагачує смак і аромат. Саме цей сорт бродить 8 днів, потім майже цілий місяць доброджує. Термін зберігання: 30 діб. Склад: вода, солод, хміль, дріжджі. Енергетична цінність на 100 г продукту: Ккал. 42 вуглеводи 4.6 білки 0 жири 0
Пиво Опілля «Жигулівське»
Немає в наявності
Улюблене мільйонами пиво золотого кольору з добре знайомим смаком і промовистою назвою насправді має смак віденського лагера. Саме до такого смаку прагнули пивовари "Опілля". Щоб зробити "Жигулівське" зі смаком віденського, на заводі використовували класичну технологію пивоваріння, солод, ячмінь, пивні дріжджі та ароматний хміль. Все пиво спокійно дозріває в старовинних підвалах з унікальним кліматом. Непастеризоване, термін зберігання - 30 діб. Склад: вода, солод, хміль, дріжджі. Енергетична цінність на 100 г продукту: Ккал. 42 вуглеводи 4.6 білки 0 жири 0
Пиво Опілля «Класичне»
Немає в наявності
"Класичне" - це традиційне живе пиво, зварене згідно з Баварським законом про чистоту пива, прийнятим в XIV столітті. Цей закон говорить, що в пиві повинно бути тільки 3 інгредієнти - вода, солод і хміль. Смак: чистий солод, помірна гіркота та аромат хмелю. Пиво вариться згідно зі старовинними рецептами й визріває в цьому підземеллі, яким володіє пивзавод "Опілля". Бродіння займає 7 діб, дображування - 11 діб. Зберігається 30 діб. Склад: вода, солод, хміль, дріжджі. Енергетична цінність на 100 г продукту: Ккал. 42 вуглеводи 4.6 білки 0 жири 0
Пиво Опілля «Тернопільське Lager»
Немає в наявності
Вигляд: золотисте пиво. Аромат: солодовий, чистий з тонкими хмелевими нотами. Смак: збалансований солодово-хмелевий, ледь солодкуватий з несильною гірчинкою. Післясмак: доволі сухий, з легкою гіркуватістю. Склад: вода, солод ячмінний світлий, ячмінь пивоварний, цукор, хміль, дріжджі. Подавати дане пиво рекомендується охолодженим до 7-10°С. Вдалі варіанти поєднання: м’ясні, сирні нарізки, горіхи, чіпси, м’ясні снеки та ковбаски. Енергетична цінність на 100 г продукту:  46 ккал Вуглеводи - 4,6 Білки – 0 Жири – 0