Пивоварню Mikkeller заснували данці Міккелі Бьyoрге і Крістіан Келлер спочатку у себе на кухні. Але після перших успіхів в місцевому пивному клубі, потім на національних пивних фестивалях, і, нарешті, на Ratebeer.com їм довелося розширити потужності. З 2006 року під цим брендом виробляється крафтове пиво в різних куточках землі, яке має авторитет серед пивних гиків і постійно зростаючий попит. А в 2007-му Келлер відійшов від справ ...
Бренд-космополіт
Зараз пиво Mikkeller експортується в 40 країн. І тільки десята частина реалізується в рідній Данії. Решта об'єму йде на імпорт. Mikkeller створив унікальний стиль пивоваріння, де практично всі стилі створюються в ході експериментів зі смаками, а не шляхом зміни класичних рецептів. Таким чином, за 10 років існування бренду на світ з'явилося понад 600 смаків.
У постійне виробництво виходять не всі винаходи, на жаль. Багато з них готуються тільки в певний період, в конкретній локації і обмеженими партіями. Продукти, які випускають "в люди", готуються в основному на бельгійській пивоварні de Proef Brouwerij.
Багато сортів Mikkeller - це результати колабораційних і фестивальних варок. Міккель працює як з молодими експериментаторами, так і з визнаними майстрами крафтового пивоваріння. На його рахунку колаборації з Three Floyds (Чикаго), Nøgne Ø (Норвегія), de Struise (Бельгія), BrewDog (Шотландія), Anchorage (Аляска), To Øl (Данія).
Міккелі і сам кочує між пивоварнями по всьому світу, за що отримав собі прізвисько - циганський пивовар. У Копенгагені у нього є пивний бар і офіс, в якому працюють 8 чоловік.
Пиво для гурманів
Міжнародне співтовариство заговорило про Mikkeller після того, як вони додали кави в вівсяний стаут і назвали його "Сніданок Бір Гіка". Тоді з ними побажав співпрацювати дистриб'ютор з Америки Shelton Brothers, а виробництво переїхало на елітну пивоварню Gourmet Bryggeriet. Зараз вони роблять крафтове пиво для "мішленівських" ресторанів Noma, Kiin Kiin і Mielcke Hurtigkarl.
Ви можете відчути незабутні смаки Mikkeller в магазині Море Пива.