Унікальний рецепт імбирного пива ботанічного заварювання Томас Фентіман, засновник компанії Fentimans, отримав в обмін на позичені гроші. Торговець на ім'я Hollows дав Томасу цей рецепт в якості гарантії, але борг так не повернув. А Фентіман з горя почав варити пиво і розвозити його по домівках на власному коні. Всі ці події відбувалися в Британії початку 20 століття.
Зростання Fentimans
Пиво сподобалося англійцям і попит на нього почав рости. З появою перших замовників з пабів і барів Фентіману довелося зареєструвати свою компанію і придумати для неї логотип. Той самий логотип з головою собаки Крафта, чий відбиток лапи зберігся на першый кам'яній посудині, в якій виброджувало пиво з перших варок. Імбирне пиво Hollows and Fentiman стало основою сімейного бізнесу, результатом розвитку якого стали кілька заводів на північному сході Англії. Сім'я Фентімана досі володіє бізнесом і створює напої на основі все того ж рецепта і ботанічного заварювання.
Ботанічний пивоваріння
Ботанічний метод варіння пива - це досить складний і трудомісткий процес.
- Спочатку коріння імбиру перемелюють кам'яними жорнами.
- Потім відправляють випарюватися в спеціальні посудини.
- Потім змішують з особливою весняною водою, травами, цукром і пивними компонентами.
- Залишають на ніч в дерев'яних бочках ферментуватись.
- Розливають у спеціальні кам'яні глеки і залишають на тиждень, за який пиво доходить до потрібної консистенції і смаку.
- І тільки потім пиво, як і всі інші напої компанії, розливають у пляшки.
Насолоджуйтесь незвичайними смаками і здоровими напоями разом з Море Пива!