Всі люблять готувати різні смаколики на вогні, особливо в літню пору. Але не всі вміють підбирати до них пиво, що доповнює, відтіняє та покращує смак витворів вогняної кухні. Але навчитись цьому зовсім не складно, тим паче що в hophey.ua можна знайти всі варіанти на пробу. Почнемо навчання.
Правило №1: обирайте конкретне пиво до шашлику в залежності від виду м'яса, яке ви використовуєте.
Правило №2: з усіма стравами на вугіллі на перший план виходить пивна гірчинка.
Таблиця "Так смачніше"
Свинина + класичні лагери з яскраво вираженим солодом і хмелем. У магазинах нашої мережі це Нова Баварія, Микулин 900, Берлінгер, FDB Lager.
Курка + фруктове пиво або легкий лагер. Рекомендуємо спробувати з різними "Елямі".
Баранина + темне пиво (портер). Повний смак, аналогічно з приправами, відтіняє специфічний аромат самого м'яса. Дружать з ароматним м'ясом Fanatic RePORTER або Braunwald, а також крафтового сорти.
Індичка і кролик + світлі елі. Солодкуватий присмак м'яса відмінно доповнять світлі елі з помірним хмелем. Наприклад, Golden Ale від FDB і Кроненбург або Fanatic Blonde Ale. Риба + сорти, в яких практично немає гіркоти. Спробуйте з Берлінгер, FDB Lager, Allesgut.
Правило №3: коли ви готуєте ковбаски і бургери, обирайте до них пиво в залежності від калорійності. Чим жирніший продукт - тим більш щільне і ароматне пиво варто до нього підібрати. Курячі і нежирні сосиски поєднуйте з запашним напоєм стилю IPA.
Шашлик прямо з пива
Маринування м'яса в пиві може стати відкриттям для тих, хто не любить кислоту, вважає за краще ніжний смак і обмежений в часі. Поєднання двох натуральних продуктів виграшне у будь-якому випадку, але і тут спостерігаються деякі тонкощі - не слід тримати м'ясо в пиві довше 2-3 годин. В якості маринаду можна використовувати найбільш прості і бюджетні сорти світлого пива - Нова Баварія, Запоріжське Фірмове. З приправ рекомендуємо додати тільки сіль, перець і коріандр.
Пропонуємо вам продовжувати таблицю і ділитися своїми знахідками в коментарях!