Zundert

Zundert

На кордоні Нідерландів з Бельгією поруч з містечком Зюндерт вже більше 2 століть існує монастир ордена траппістів Maria Toevlucht. Пивоварня на території монастиря з'явилася за півстоліття до заснування святині, але належала вона не монахам. І тільки в 2013 році вона перейшла у власність траппістів і отримала право маркувати свою продукцію як "Authentic Trappist Product". Всього таких пивоварень у світі 8, причому Zundert - єдина трапістська пивоварня, яка знаходиться не в Бельгії.

Є ще один цікавий факт про цю пивоварню: вона знаходиться поруч з рідним містом великого художника Вінсента Ван Гога.

Чим відрізняються траппістські пивоварні та чому це так важливо

Термін «Автентичний траппістскій продукт» означає, що:

  • це пиво виробляється всередині монастиря або на його території.
  • підпорядкування пивоварні монастирю незаперечне і бізнес ведеться відповідно до статуту чернечого життя.
  • весь пивоварний процес ведуть самі ченці і черниці або миряни з акредитованої монастирем структури.
  • весь дохід витрачається виключно на матеріальні, інтелектуальні і духовні потреби, технічне забезпечення будівель і території монастиря. Будь-які надлишки йдуть на благодійність, соціальні роботи або потреби інших траппістскіх монастирів.

Коли пиво Зюндерт офіційно оголосили траппістским, в перші години після його появи на полицях магазинів розкупили 5 тисяч пляшок. Один з власників місцевих магазинів розповідає, що всього за 4 дні при досить високій ціні зміг продати 120 ящиків цього пива. Така популярність - найкращий доказ унікальності цього пива.

Сорти трапістского пива

Зараз існує всього 3 підстиля траппістських елів, які дозрівають в пляшках.

  • Patersbier ( "Пиво Отців"). Просте і слабкоалкогольне пиво для самих монахів, яка не залишає стін монастиря, вариться для власного вживання монахами в стінах монастиря.
  • Dubbel ( "Подвійне" пиво). Міцний негіркий коричневий ель високої щільності, який володіє горіхово-солодовим присмаком і досягає міцності 8% алк. Стиль, який найчастіше копіюють комерційні пивоварні.
  • Tripel ( "Потрійне" пиво). Найміцніший з міцністю до 9% алк. Щоб згладити міцність, монахи використовують дріжджі високого зброджування і підсилену карбонізацію.

Єдина трапістська пивоварня Голандії випускає всього один сорт пива - Тріппель, і ви можете спробувати його в магазині Море Пива прямо зараз, замовивши доставку!

Пиво Zundert «Trappist» світле нефільтроване 8.0°
Немає в наявності
Міцність
8.0°
Гіркота
34IBU
Щільність
17.6%
Zundert Trappist - це траппістське пиво, яке все ж має вдосконалену рецептуру, складену в спільному вирішенні з найстарішими представниками ордена траппістів. Це пиво високої міцності, верхнього бродіння і вторинної ферментації в пляшках. В абатстві за чотири години було продано 5000 пляшок цього пива, а через тиждень воно було розпродано у всіх магазинах. Колір: Туманний червонувато-оранжевий напій володіє пишною ніжно-рожевою пінною шапкою, яка швидко вислизає, залишаючи по собі витончений слід. Аромат: Привабливий аромат звучить нотами пікантних і зухвалих спецій, яскравого коріандру, з яскраво-вираженою п'янкою гіркотою хмелю і лимонною свіжістю. Смак: Чарівний і спокусливий напій поєднує в собі почерговість яскравого і дурманного квіткового хмелю, ніжної паточної солодкості, і пікантного солоду, які разом створюють неповторну п'янку гіркоту, дріжджову м'якість і фруктову солодкість післясмаку. З чим поєднується: Напій вдало поєднується з пряними стравами, снеками, закусками, а також ідеально підійде до м'ясних страв. Одну з найцікавіших сторінок в світі пивоваріння займають траппісткі пивовари - вони варили пиво тільки при католицьких монастирях належали ордену Траппістів. Час минав, і зі зрозумілих причин, кількість таких пивоварень зменшувалася. На даний момент в світі їх налічується близько десяти, а траппістське пиво і сьогодні дуже затребуване. Trappistenbrowerij de Kievit - це 10 в світі траппістська пивоварня, яка відкрилася при монастирі Maria Toevlucht в голландському місті Zundert. Ченці і черниці абатства живуть і працюють відповідно до Правила Святого Бенедикта. Вони відчувають девіз «Ora et labora» - «Молися і працюй». Для того щоб забезпечити собі життя, вони займаються виробництвом багатьох продуктів, в тому числі і пива. Почала свою діяльність пивоварня кілька років тому і поки випускає тільки один сорт пива - якісний і широко затребуваний Zundert Trappist. Рецепт свого сорту вони тримають у суворому секреті, тому відвідувачів на територію монастиря не пускають, а напій випускають в обмеженій кількості. Склад: вода, солод, хміль, дріжджі.