Якщо в теплу пору року пиво п'ють, щоб освіжиться, то взимку - навпаки, щоб зігрітися. Коли вогнище для шашликів змінює комин, а замість навісу від сонця ми ховаємося під плед, у виборі пива теж відбуваються зміни. У світлому і легкому пиві багато тепла не набереш, на відміну від щільних і міцних сортів. Особливо в компанії з якісним сиром і гарячими стравами ...

Кілька століть тому в Європі зимове пиво не варили як окремий сорт. У звичайне весняне і літнє пиво просто додавали більше цукру та залишали його в льохах і коморах. До зими пиво спокійно доброжувало і набирало градуси, щоб радувати і зігрівати.

Вікінги готували міцне солодове пиво до свята Юль (аналог нашого Різдва) 21 грудня. Стиль Christmas Beer, цілком можливо, має своє коріння і тут. Бельгійці, німці та англійці теж варили пиво взимку, щоб вдосталь пити на свята і не мерзнути. Тому зараз зимовим можна назвати будь-яке щільне пиво міцніше 7 градусів.

Ідеальні сорти для зими

Winter Warmer Winter Ale Christmas Ale

  • Winter Warmer/Winter Ale/Christmas Ale

Темне пиво, яке створює тепло. Це може бути портер, приготований зі спеціями (гвоздика, імбир, кориця), можливо з додаванням шоколаду, лактози, меду або кави. Міцний лагер, стаут ​​і інші сорти пива зі спеціями теж можуть підходити під це визначення. В Море Пива це I`MBEER і Euphoria від First Dnipro Brewery.

Російський Імперський стаут ​​і портер

Міцне пиво, приготовлене відразу з декількох сортів обсмаженого солоду, часто з додаванням кавових зерен. Улюблене пиво російського імператорського двору. У цьому пиві бувають і імбир, і кориця, і ваніль. Відмінний варіант сніданку для 1 січня!


barleywine

  • Barleywine

Ячмінне вино, яке можна витримувати роками, було винайдено англійцями як альтернатива французьким винним традиціям. Це самий преміальний стиль пива з щільною текстурою, солодким смаком, фруктовими, карамельними і медовими пахощами. Зазвичай витримка цього пива складає не менше 5 років, і як раз зимові свята можуть стати приводом для відкриття заповітної пляшки.


double-ipa-style

  • IPA, Double/Imperial IPA

Подвійні, потрійні (імперські) версії IPA з підвищеним вмістом хмелю заспокоюють, присипляють і зігрівають. Там теж є спеції, в тому числі і чорний перець. Ідеальне зимове пиво для цінителів хмелю.

eisbock

  • Doppelbock/Eisbock

Доппельбок - це міцне темне пиво з Південної Німеччини, зварене з декількох видів солоду. Айсбок - це той же доппельбок, який заморозили, злили зайву воду, потім розморозили і дали добродити. Таким чином міцність пива можна доводити і до 50 градусів. Так що таке пиво не просто зігріває, а й служить альтернативою традиційному міцному алкоголю.

Всім теплих вечорів і смачного пива в наших суворих широтах!