Як приготувати смачний глінтвейн

Сірі будні осені та холодні вечори зими вимагають яскравих фарб. З глінтвейном створити свято набагато простіше. Іноді їм можна побалувати себе в ресторані і на зимових ярмарках. Але не гірше, а навіть краще він порадує вас вдома. Уявіть собі - тріск вогню в каміні, мерехтливі вогники на стінах і смак нагрітого вина з прянощами ... Це варто спробувати, особливо наодинці.

Кілька рецептів допоможуть вам урізноманітнити меню домашніх напоїв або провести експеримент з глінтвейном.

Класичний глінтвейн

Классический глинтвейн

Приготування, придумане ще в Німеччині, досить нескладне:

1. Спеції (дрібку мускатного тертого горіха, 1ч.л. меленого імбиру, 1.ч.л. кориці, 7 шт. гвоздик) слід насипати в ємність.

2. Залити 130 мл. води та дати закипіти на вогні.

3. Виключити вогонь.

4. Дати настоятися 10 хвилин.

5. Процідити через сито або марлю.

6. Змішати готовий відвар з 3 ч.л. цукру і 1 л. вина.

7. Нагріти ще раз на малому вогні, не давати піднятися бульбашкам.

8. Дати настоятися під кришкою 7 хвилин.

9. Подати до столу.

Збитень

сбитень

З давніх-давен готували з 2 видів настоянок: на травах і на меду. Поєднавши разом, ці напої збивали й гріли на вогні. Після лазні та в мороз - то, що треба!

Для приготування слід:

1. Розчинити 300 гр. меду в 800 мл води.

2. Дати закипіти та зняти пінку. Прибрати медовий напій в сторону.

3. Закип'ятити 700 мл води й опустити в неї марлю зі збором прянощів. Туди входить 2 ч.л. кориці, 10 шт. цілих гвоздик, 5 горошин чорного перцю, 2 ч.л. звіробою сушеного, 2 см імбирного кореня.

4. Дати настоятися 30 хвилин.

5. Змішати, а краще - збити з медовою водою.

6. Подавати відразу. Якщо напій охолов до часу подачі гостям - розігріти повторно.

Такий глінтвейн не тільки зігріє взимку, а й підвищить імунітет.

Фруктовий рецепт глінтвейну

Фруктовый глинтвейн

Шикарний у всьому. Особливо якщо до нього вам дісталися цукати в шоколаді.

Щоб приготувати фруктовий глінтвейн, слід:

1. Змішати 500 мл натурального соку, 500 мл червоного вина і 130 мл води.

2. Нагріти до закипання і залишити на мінімальному вогні.

3. У суміш додати нарізане яблуко (1 шт.), Запашного перцю 4 горошини, 3 палички кориці, по щіпці меленого імбиру, мускатного горіха і кардамону, по 3 ст.л. апельсинової цедри, цедри лимона і родзинок.

4. Дати нагрітися цієї суміші з прянощів і розведеного соку, але відключити до появи перших бульбашок.

5. Накрити кришкою. Дати настоятися 15 хвилин.

6. Процідити та подати.

Є кілька правил, які ви повинні пам'ятати при приготуванні алкогольного глінтвейну:

1. Не брати міцне вино. Інакше при нагріванні утворюється запах спирту, і сам глінтвейн буде безповоротно зіпсований. Найчастіше беруть червоне вино. Але чи буде воно солодким, напівсолодких або сухим - вирішувати вам. В інтернет-магазині Hop Hey можна купити кращий варіант червоного вина для приготування глінтвейну - Вино Tiziano «Ах-Нуар».

2. Не давати кипіти суміші, яким би рецепт не був обраний вами.

3. Завдяки наявності спецій і підвищеній температурі вина, глінтвейн є не тільки приємним, зігріваючим напоєм, але і застосовується як профілактичний протизастудний засіб. Особливо, якщо болить горло.