sochetanie_piva_s_sirom_ua.jpg

Сир чудово пасує до пива всіх сортів. Головне у цьому питанні - обрати поєднання, в якому і смак пива, і смак сиру будуть помітні і одночасно доповнять один одного. Оптимальний варіант: легкий нейтральний сир з легкими сортами пива, інтенсивний і насичений — з яскравим пивом, де смаки не будуть перебивати один одного (спробуйте щільний стаут з жирним вершковим сиром). Вас може зацікавити гра на контрастах (кисло-солодке пшеничне пиво з м'яким нейтральним козячим сиром).

Класичне поєднання

  • Пшеничне пиво (Пшеничне Кошерне) з помітною кислинкою та специфічним смаком поєднується з м'яким молодим сиром.
  • Вайценам (Wonderful Dunkelweizen) пасує овечий сир, що доповнює їх пряну смакову гаму. Саме темний вайцен цікавий у поєднанні з підкопченою гаудою.
  • Стаутам потрібна витримана гауда, яка навіть краще за десерт підкреслить шоколад і каву у смаку пива.
  • Коричневий ель (Brown Ale) з витриманим чеддером - це поєднання має назву «обід пахаря» та був вигаданий в Англії у Середні Віки. Карамельна солодкість напою та горіхові нотки в чеддері чудово доповнять один одного.
  • Тільки індійський пейл ель може поєднуватись з потужним смаком і ароматом блакитного сиру. Яскравий смак та помітна солоність Dor Blue чудово грають на контрасті з хвойними відтінками IPA.
  • Пиво Bock варто спробувати з насиченим і гострим грюєром, або ж з фондю.
Знаходьте нові поєднання в Море Пива та не соромся ділитись ними у відгуках!