Як приготувати смачний глінтвейн
Сірі будні осені та холодні вечори зими вимагають яскравих фарб. З глінтвейном створити свято набагато простіше. Іноді їм можна побалувати себе в ресторані і на зимових ярмарках. Але не гірше, а навіть краще він порадує вас вдома. Уявіть собі - тріск вогню в каміні, мерехтливі вогники на стінах і смак нагрітого вина з прянощами ... Це варто спробувати, особливо наодинці.
Кілька рецептів допоможуть вам урізноманітнити меню домашніх напоїв або провести експеримент з глінтвейном.
Класичний глінтвейн
Приготування, придумане ще в Німеччині, досить нескладне:
1. Спеції (дрібку мускатного тертого горіха, 1ч.л. меленого імбиру, 1.ч.л. кориці, 7 шт. гвоздик) слід насипати в ємність.
2. Залити 130 мл. води і дати закипіти на вогні.
3. Виключити вогонь.
4. Дати настоятися 10 хвилин.
5. Процідити через сито або марлю.
6. Змішати готовий відвар з 3 ч.л. цукру і 1 л. вина.
7. Нагріти ще раз на малому вогні, не давати піднятися бульбашкам.
8. Дати настоятися під кришкою 7 хвилин.
9. Подати до столу.
Збитень
З давніх-давен готували з 2 видів настоянок: на травах і на меду. Поєднавши разом, ці напої збивали і гріли на вогні. Після лазні та в мороз - то, що треба!
Для приготування слід:
1. Розчинити 300 гр. меду в 800 мл. води.
2. Дати закипіти і зняти пінку. Прибрати медовий напій в сторону.
3. Закип'ятити 700 мл води і опустити в неї марлю зі збором прянощів. Туди входить 2 ч.л. кориці, 10 шт. цілих гвоздик, 5 горошин чорного перцю, 2 ч.л. звіробою сушеного, 2 см. імбирного кореня.
4. Дати настоятися 30 хвилин.
5. Змішати, а краще - збити з медовою водою.
6. Подавати відразу. Якщо напій охолов до часу подачі гостям - розігріти повторно.
Такий глінтвейн не тільки зігріє взимку, а й підвищить імунітет.
Фруктовий рецепт глінтвейну
Шикарний в усіх відношеннях. Особливо якщо до нього вам дісталися цукати в шоколаді.
Щоб приготувати фруктовий глінтвейн, слід:
1. Змішати 500 мл. натурального соку, 500 мл. червоного вина і 130 мл води.
2. Нагріти до закипання і залишити на мінімальному вогні.
3. У суміш додати нарізане яблуко (1 шт.), Запашного перцю 4 горошини, 3 палички кориці, по щіпці меленого імбиру, мускатного горіха і кардамону, по 3 ст.л. апельсинової цедри, цедри лимона і родзинок.
4. Дати нагрітися цієї суміші з прянощів і розведеного соку, але відключити до появи перших бульбашок.
5. Накрити кришкою. Дати настоятися 15 хвилин.
6. Процідити і подати.
Є кілька правил, які ви повинні пам'ятати при приготуванні алкогольного глінтвейну:
1. Не брати міцне вино. Інакше при нагріванні утворюється запах спирту, і сам глінтвейн буде безповоротно зіпсований. Найчастіше беруть червоне вино. Але чи буде воно солодким, напівсолодких або сухим - вирішувати вам. В інтернет-магазині Море Пива можна купити кращий варіант червоного вина для приготування глінтвейну - Вино Tiziano «Ах-Нуар».
2. Не давати кипіти суміші, яким би рецепт не був обраний вами.
3. Завдяки наявності спецій і підвищеній температурі вина, глінтвейн є не тільки приємним, зігріваючим напоєм, але і застосовується як профілактичний протизастудний засіб. Особливо, якщо болить горло.